אוכל
צילום׃ mako

סטייק אנטרקוט עם בטטות ובצלי שאלוט

רצועות אנטרקוט מוקפצות בניחוח אסייתי

ישראל אהרוני | mako | פורסם 26/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 כפות שמן זית
2 סטייקים עבים של אנטרקוט
1 בטטה גדולה חתוכה ל"אצבעות" עבות
12 בצלי שאלוט קלופים
3 שיני שום חצויות
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

לרוטב

2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
¼ כוס יין אדום
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לקישוט

1 בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית. 2. בסיר עם שמן עמוק מטגנים את אצבעות הבטטה, עד שהן פריכות ושחומות מעט. מסננים. 3. חותכים את האנטרקוט לרצועות עבות. 4. מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם, מוסיפים את את הבצלים ומטגנים במשך כשלוש דקות. 5. מוציאם את הבצלים המטוגנים מן המחבת, משיבים אותה אל האש ומוסיפים את רצועות האנטריקוט, שום וג'ינג'ר ומטגנים כ-3 דקות, עד שהבשר שחום יפה. 6. מחזירים למחבת את הבצלים, מוסיפים את הבטטות, את הרוטב ומערבים. מבשלים על להבה גבוהה, תוך עירבוב עד שהרוטב מסמיך. 7. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל תלתלי בצל ירוק.