אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד אוסטרלית של אמא של אסי

קבלו את העוגה שאמא של אסי הכינה לדיירי האח הגדול: בלי קמח, עם הרבה שוקולד ושמנת מתוקה. אפשר ביס?

| mako אוכל | פורסם 28/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 461 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

30 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר

6 ביצים

3 כפות סוכר

קמצוץ מלח

250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 ממיסים 30 גרם חמאה עם 150 גרם שוקולד.

3 מפרידים את הביצים לשתי קערות.

4 מערבבים את החלמונים עם כף סוכר ומוסיפים באיטיות לשוקולד המומס, יחד עם קמצוץ מלח.

5 מקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר ומוסיפים לשוקולד בזהירות.

6 מעבירים את העיסה לתבנית, ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי שייצאו בועות האוויר.

7 אופים כ-30 דקות, ובודקים עם קיסם אם מוכן. מניחים להצטנן.

8 ממיסים 100 גרם שוקולד עם ½ כמות שמנת מתוקה. מקציפים את החצי השני, ומוסיפים לתערובת השוקולד והשמנת.

9 שופכים את תערובת השוקולד על העוגה הקרה.

10 המלצה: להקפיא את העוגה ולהוציא כמה שעות לפני הגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

למתכונים הקודמים של מלי עזר:>> עוגת טריקולור>> עוגה עם 2 סוגי שוקולד