צלי צ'אך עסיסי עם סלט תפוחים חם
צלי רך ועסיסי, עם טעמים מתוקים-חמצמצים שמשתלבים פיקס עם סלט התפוחים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לצלי:
1.5 ק"ג נתח צ'אך טרי עם השומן שלו
מלח פלפל גרוס
שמן צמחי
לקדירה:
בצל לבן גדול קצוץ
200 גרם דובדבנים מיובשים
400 סמ"ק מיץ חמוציות
2 ענפי תימין
1-2 יח' פלפל שאטה יבש
3 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים
3 כפות סילאן
לסלט התפוחים החם:
כף וחצי מרגרינה
3 תפוחי עץ חתוכים לשמיניות
2 כפות דובדבנים מיובשים
1/2 כוס אגוזי מלך
3 כפות סוכר
כף מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1 בסיר כבד מחממים את השמן, מפלפלים וממליחים את נתח הצ'אך ומשחימים אותו היטב מכל צדדיו. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ונותנים להם להשחים מעט.
2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים תוך הפיכת הנתח מדי חצי שעה כ-4 עד 4 וחצי שעות.
3 לסלט: מחממים את המרגרינה במחבת ומזהיבים את התפוחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מקרמלים מעט.
4 מוציאים את הנתח מהנוזל ומצמצמים את הרוטב לרוטב סמיך, פורסים את הנתח.
5 מניחים את פרוסות הצ'אך על צלחת הגשה ויוצקים עליו מעט מהרוטב.
6 מגישים את הסלט החם לצד פרוסות הצ'אך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!