אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אדום אדום

צלי צ'אך עסיסי עם סלט תפוחים חם

צלי רך ועסיסי, עם טעמים מתוקים-חמצמצים שמשתלבים פיקס עם סלט התפוחים

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לצלי:

1.5 ק"ג נתח צ'אך טרי עם השומן שלו

מלח פלפל גרוס

שמן צמחי

לקדירה:

בצל לבן גדול קצוץ

200 גרם דובדבנים מיובשים

400 סמ"ק מיץ חמוציות

2 ענפי תימין

1-2 יח' פלפל שאטה יבש

3 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים

3 כפות סילאן

לסלט התפוחים החם:

כף וחצי מרגרינה

3 תפוחי עץ חתוכים לשמיניות

2 כפות דובדבנים מיובשים

1/2 כוס אגוזי מלך

3 כפות סוכר

כף מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1 בסיר כבד מחממים את השמן, מפלפלים וממליחים את נתח הצ'אך ומשחימים אותו היטב מכל צדדיו. מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ונותנים להם להשחים מעט.

2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים תוך הפיכת הנתח מדי חצי שעה כ-4 עד 4 וחצי שעות.

3 לסלט: מחממים את המרגרינה במחבת ומזהיבים את התפוחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מקרמלים מעט.

4 מוציאים את הנתח מהנוזל ומצמצמים את הרוטב לרוטב סמיך, פורסים את הנתח.

5 מניחים את פרוסות הצ'אך על צלחת הגשה ויוצקים עליו מעט מהרוטב.

6 מגישים את הסלט החם לצד פרוסות הצ'אך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!