אוכל
צילום׃ ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים!

פטה כבד

פטה כבד טעים במיוחד, שמפתיע כמה קל להכין. למרבה השמחה עדיף להכין אותו יום מראש, כי אחרי לילה במקרר הוא מגיע לשיאו

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילו כבד עוף

2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים

2 גזרים בינוניים, מגוררים בפומפייה

200 גרם מרגרינה לא מלוחה (הכופרים יכולים להחליף בחמאה)

2 כפות מרגרינה לטיגון

שמן צמחי [לא שמן זית]

כף פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח

רבע כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מנקים את הכבדים מגידים ומשומן. אפשר לעשות את זה במספריים או בסכין אך יש להיזהר במידה ורואים חלק ירוק צמוד לכבד. זהו כיס המרה וחשוב להסיר אותו בעדינות. אם הוא יישאר על הכבדים, או ייקרע במהלך ההסרה, כל העסק יקבל טעם מר.

2 מחלקים כל כבד לשני חלקים ושוטפים אותם מעל מים זורמים.

3 מחממים את המרגרינה במחבת גדולה ומטגנים את הבצל. כשהוא משנה את צבעו מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עם הבצל מעט, רק עד שהגזר מתרכך. מעבירים את הבצל והגזר לקערה נפרדת.

4 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את הכבדים תוך כדי ערבוב. המטרה היא לצרוב את הכבדים מכל צד אך שהחלק הפנימי יישאר ורדרד. טיגון יתר של הכבדים יעשה אותם מרים.

5 ברגע שהכבדים מוכנים, מחזירים את הירקות למחבת על מנת שיתחממו. חשוב להכניס את הירקות והכבדים לבלנדר כשהם חמים, על מנת שימיסו את המרגרינה.

6 מעבירים לבלנדר שליש מתערובת הירקות והכבדים, מוסיפים מעל שליש מהמרגרינה וחוזר חלילה. שמים את הפטרוזיליה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, וטוחנים עד לקבלת מחית כמעט חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

7 מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד בכל חלקה הפנימי – בלי זה לא תצליחו להוציא את הפטה כמו שצריך. יוצקים את המחית לתבנית ומכסים טוב טוב בניילון נצמד (כדאי גם לעטוף הכל בעוד שכבה חיצונית של ניילון). חשוב לאטום את הפטה היטב ולעשות זאת מהר, כדי לצמצם את החשיפה שלו לחמצן.

* הפטה מוכן לאחר כמה שעות במקרר אך הוא אידיאלי לאחר לילה במקרר.

* לאחר מכן הפטה יחזיק לפחות שבוע – תיאורטית, כי הוא טעים מדי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה