אוכל
צילום׃ istockphoto

תפוח אדמה ממולא אספרגוס ושמנת

ממולא עשיר ומלא טעם וצבע

נירה רוסו | מועצת הבקר והחלב | פורסם 30/12/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 תפוחי אדמה גדולים, משובחים ובלא פגמים
2 כפיות מלח

למלית

1/2 קילו נצרי אספרגוס טריים
2 כפות אבקת מרק אספרגוס
1.5 מכלי שמנת חמוצה
100 גרם גבינת צ`דר מפוררת

לעיטור

כמה כפות בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2. מקרצפים את קליפת תפוחי האדמה, שוטפים היטב ומנגבים במגבות נייר. 3. מגלגלים במלח, מניחים בתבנית מתכת שטוחה ואופים שעה ורבע בתנור. בודקים אם התפודים רכים ואם לא אופים עוד 15 דקות. 4. לאחר האפייה מורידים את חום התנור ל-180 מעלות. 5. חוצים את התפודים לאורכם, חופרים החוצה את התוך הרך. 6. משתמשים רק בשליש העליון של האספרגוס: פורסים את הנצרים לעיגולים דקים ככל האפשר. חולטים במים רותחים עד כדי כיסוי למשך 5 דקות. 7. מסננים, שומרים 2 כפות ממי הבישול ומרסקים במעבד מזון עם אבקת מרק האספרגוס. 8. מוסיפים לעיסה את השמנת ואת הגבינה המפוררת ומערבבים ידנית. (אם קניתם גוש גבינה יש לחתוך אותה ראשית לקוביות קטנות ולהכניס למעבד מזון יחד עם כף קמח לקבלת פירורים). 9. ממלאים את הקליפות בתערובת, ואופים 10 דקות ב-180 מעלות, ואז בחום עליון בלבד עוד 10 דקות. 10. מעטרים בבצל ירוק פרוס דקיק ובפרורי גבינת צ'דר.

 

ניתן להכין מנצרי אספרגוס טריים או קפואים ומופשרים.