אוכל
וידאו WMV׃ mako

המג'דרה של שמחה

הסבתא העיראקית שלנו הסכימה סוף סוף להסגיר את המתכון, ואנחנו ממהרים להפיץ

ליה אור | mako | פורסם 13/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי כוס עדשים ירוקות, שהושרו במשך לילה ובושלו כחצי שעה

כוס וחצי אורז

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

חצי כפית כמון

מעט פלפל שחור

3 כוסות מים

כפית וחצי מלח

כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מטגנים בשמן הזית את השום, הכמון והפלפל השחור, עד שהשום משחים קלות.

2 מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את האורז, העדשים ורסק העגבניות ומרתיחים שוב.

3 מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז והעדשים מתרככים.