אוכל
צילום׃ שגיא שוורץ, יחסי ציבור

שווארמה טלה

טלה בלדי בטחינה ועגבניות תמר

מסעדת מונא | null | פורסם 27/12/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לטחינה השחורה

1 חציל

טחינה איכותית

מיץ לימון טרי

מלח ים לפי הטעם

שום לפי הטעם

כפית סוכר

מי קרח

לעגבניות תמר

עגבניות תמר קלופות

שמן זית באיכות מעולה

מלח ים לפי הטעם

כפית סוכר חום

עלי תימין טרי

פלפל שחור גרוס דק

לשווארמה

שוק טלה קטנה של טלה בלדי, נקייה מעצמות ובלי האוסובוקו, מחולקת לחלקים במשקל של 600 גרם (עדיף להשתמש בחלקים העליונים יותר כמו הכף והשייטל)

שמן זית

מלח ים לפי הטעם

ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שורפים את החציל על להבה גלוייה עד שהוא מוכן והקליפה שרופה.

2 מקלפים בעדינות את הקליפה (בבשר החציל משתמשים למה שרוצים) ומניחים בתבנית אפייה (שכבה אחת).

3 מכניסים לייבוש בתנור בחום של 150 מעלות ל כ-30-40 דקות. מניחים להתקרר.

4 כשמתקרר, טוחנים לאבקה ומסננים דרך מסננת דקה. מכל התהליך הנ״ל מתקבלת אבקת קליפת חציל שחורה.

5 טוחנים בעזרת מוט טחינה מי קרח עם אבקה שחורה, שום, מלח ים, מיץ לימון וקורט סוכר מספר שניות, עד שמתקבל נוזל שחור מתובל שלתוכו מוסיפים טחינה עד מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

אופן הכנת עגבניות תמר:

1.מניחים את העגבניות המקולפות בתבנית אפייה גבוהה בצורה מסודרת בשכבה אחת.

2 מתבלים במלח ים, הרבה תימין וזעתר, מעט סוכר חום ומעט פלפל שחור, מכסים בשמן זית עד ל- 3/4 גובה של העגבניות.

3.מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכשעה וחצי בחום של 150 מעלות.

4 מוצאים מהתנור ומניחים את העגבניות (בלי השמן - רק מה שנתפס עליהן) במחבת טפלון קרה ומניחים על להבה גבוהה עד להשחמה של העגבניות משני צדדים. (יש לשטוף את המחבת בין השחמה להשחמה - הסוכר יישרף יתר על המידה ויהפוך מר) ומניחים בכלי עם מעט מהשמן שנשאר בתבנית.

אופן הכנת השווארמה:

1.מחממים מחבת כבדה לחום גבוה.

2 מורחים את הנתחים בשמן, ממליחים ומפלפלים. להניח אחד מהנתחים במחבת על הצד של השומן ולהשחים קלות מכל הצדדים ולהוציא לתבנית אפייה. יש לחזור על הפעולה עם כל אחד מהנתחים.

3 מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את נתחי הבשר ל-10 דקות. לאחר 10 דקות, מוציאים אותם מהתנור, נותנים להם להתקרר מעט בתבנית ואז מעבירים אותם למקרר למספר שעות (אפשר גם למשך לילה).

4.לאחר שהבשר קר, פורסים את הנתחים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים של הבשר.

הרכבת המנה: מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים מעט בצל ומטגנים קלות. מוסיפים את השווארמה ומקפיצים מספר שניות. מכבים את האש.

אופן ההגשה:

בצלחת הגשה, מסדרים עיגול של טחינה שחורה, מעליו מניחים את העגבניות ומעל את השווארמה. מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, פלפל חריף קצוץ וצנוברים קלויים.