אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרגיות בחלב קוקוס

מגישים עם אטריות שעועית וקוצרים ים של תשבחות

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

מיץ מלימון אחד

1 בצל קצוץ

1-2 גזרים מגוררים

5 שיני שום קצוצות

400 מ"ל חלב קוקוס

1/2 כף משחת קארי אדום

מלח ופלפל שחור

חבילת אטריות שעועית

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מניחים את קוביות הפרגיות בקערה, יוצקים עליהן את מיץ הלימון ומשרים כ-15 דקות.

2 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת, מוסיפים את הגזר ומערבבים.

3 מוציאים את הפרגיות ממיץ הלימון (לא שופכים אותו, נזדקק לו שוב בהמשך), מייבשים ומוסיפים למחבת.

4 מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים גם את מיץ הלימון, חלב הקוקוס והתבלינים.

5 מבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה.

6 מניחים את האטריות בקערה ויוצקים מים רותחים. אחרי כ-5 דקות מסננים היטב, ומעבירים לקערת מים קרים לשתי דקות.

7 מסננים ומערבבים עם הרוטב.