אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

עוגת לימון ופיסטוקים

לפעמים החיים פשוט לא משאירים לנו מקום לתלונות: גם עוגה עדכנית ושווה של לימון ופיסטוקים (ה-שילוב אם אתם שואלים אותנו) וגם מוכנה תוך פחות משעה. הכמות היא לשתי תבניות, ותסמכו עלינו - אתם רוצים את שתיהן

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 26/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

4 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

120 מ"ל (חצי כוס) שמן

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

60 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

30 מ"ל (2 כפות) חלב

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

150 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2 טורפים בקערה סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, שמנת חמוצה, מיץ, קליפת לימון וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ופיסטוקים ומערבבים רק עד שאחיד. שומרים בערך 2 כפות פיסטוקים קצוצים לפיזור בחלק העליון של העוגות.

4 יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.

5 מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ששמרנו בצד.

6 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:

* שומרים בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

* במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.

 

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה שמרים מלוח עם פטה ועגבניות מיובשות

>> מתכונים לראש השנה