עוגת לימון ופיסטוקים
לפעמים החיים פשוט לא משאירים לנו מקום לתלונות: גם עוגה עדכנית ושווה של לימון ופיסטוקים (ה-שילוב אם אתם שואלים אותנו) וגם מוכנה תוך פחות משעה. הכמות היא לשתי תבניות, ותסמכו עלינו - אתם רוצים את שתיהן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
4 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
120 מ"ל (חצי כוס) שמן
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
60 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
30 מ"ל (2 כפות) חלב
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
150 גרם פיסטוקים קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
2 טורפים בקערה סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, שמנת חמוצה, מיץ, קליפת לימון וחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ופיסטוקים ומערבבים רק עד שאחיד. שומרים בערך 2 כפות פיסטוקים קצוצים לפיזור בחלק העליון של העוגות.
4 יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים את החלק העליון.
5 מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ששמרנו בצד.
6 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות:
* שומרים בכלי סגור במקרר עד שבוע, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
* במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט