צילום׃ עודד קרני
עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז
מנה מרשימה, חגיגית ומלאה בכל טוב, אך קלה יחסית להכנה ולא יקרה בכלל
יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו
| פורסם 17/03/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 עוף שלם, מנוקה
כפית פלפל אנגלי
מעט אגוז מוסקט, מגורד
1/2 כפית זרעי כוסברה
מלח
פלפל שחור
10 ענפי תימין
1 כוס אורז פרסי
מעט שמן
1 בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות
50 גרם משמש מיובש, קצוץ
50 גרם תמר קצוץ
50 גרם צימוקים, קצוצים
50 גרם שזיף מיובש, קצוץ
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים קלות ומוסיפים את האורז, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.
2 מעסים את העוף היטב בכל התבלינים – מבפנים ומחוץ.
3 ממלאים את העוף באורז המבושל, מניחים את התימין ועוטפים בנייר אלומיניום.
4 אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כשעה נוספת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!