אוכל
צילום׃ עודד קרני

עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז

מנה מרשימה, חגיגית ומלאה בכל טוב, אך קלה יחסית להכנה ולא יקרה בכלל

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 עוף שלם, מנוקה

כפית פלפל אנגלי

מעט אגוז מוסקט, מגורד

1/2 כפית זרעי כוסברה

מלח

פלפל שחור

10 ענפי תימין

1 כוס אורז פרסי

מעט שמן

1 בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות

50 גרם משמש מיובש, קצוץ

50 גרם תמר קצוץ

50 גרם צימוקים, קצוצים

50 גרם שזיף מיובש, קצוץ

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים קלות ומוסיפים את האורז, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.

2 מעסים את העוף היטב בכל התבלינים – מבפנים ומחוץ.

3 ממלאים את העוף באורז המבושל, מניחים את התימין ועוטפים בנייר אלומיניום.

4 אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כשעה נוספת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח