אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט עדשים מתובל

סלט עדשים ועגבניות שרי בריא וטעים, שיכול להבריק על שולחן החג, או בכלל להיכנס באופן קבוע לתפריט שלכם: עדשי בלוגה חגיגיות שיישארו ייצוגיות לאורך זמן עם טונות של ירוקים, לימון פרסי, צ'ילי ואבוקדו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 09/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קחו מלוא החופן קטניות ולא משנה מאיזה סוג: אחד מסוגי השעועית, העדשים או גרגרי חומוס – בשלו אותם היטב עד לריכוך, אבל בלי שיתפרקו והוסיפו להם שלל טעמים ומרקמים: עשבי תיבול, ירקות ותבלינים שאתם אוהבים.


קונים קטניות במקום טוב ואמין שיש בו תחלופה, או מאריזות סגורות עם תאריך רחוק. זה נכון שהן נחשבות לחומר גלם יבש, אבל גם הן יכולות להתקלקל ואז הן מסרבות להתרכך בבישול וסובלות מטעמי לוואי.


מנקים, שוטפים, משרים ומשתדלים להרחיק גרגרים לא יפים. שוטפים ובמידת הצורך משרים במים – זה תלוי בקטניה. עדשים שחורות לא חייבים להשרות, אבל אני אוהבת לתת להן חצי שעה כך זמן הבישול מתקצר. חומוס מנגד משרים 8 שעות לפחות ואני אוהבת להשרות אפילו 12 שעות.


עדשים שחורות המכונות לפעמים עדשי בלוגה (ע״ש הקוויאר) נחשבות לחומר גלם יוקרתי, במיוחד ביחס לקטניות (שנחשבות לאוכל עממי). הן כהות, זעירות וטעימות וגם יודעות לשמור על הצורה שלהן בבישול וזה בדיוק מה שהופך אותן למתאימות מאד לסלטים חגיגיים.


חשוב להוסיף לרוטב משהו חמוץ כמו מיץ לימון או חומץ וגם שמן זית, כדי לעגל יפה את כל הטעמים.

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס עדשים שחורות

1 ליטר מים

1 לימון פרסי מחורר

1 בצל סגול קצוץ גס

3 כפות חומץ יין לבן

12 עגבניות שרי חצויות או פרוסות

אבוקדו חתוך לקוביות

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה ונענע)

2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

חצי כפית כמון

חצי כפית כוסברה

חצי כפית פפריקה מתוקה

קורט כורכום

מעט צ׳ילי יבש גרוס

מיץ מחצי לימון סחוט טרי

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בליטר מים עם לימון פרסי למשך 45 דקות. מוציאים כמה עדשים, טועמים ובודקים את מידת הריכוך. אפשר להוסיף זמן ומים לפי הצורך. כשהעדשים רכות - מסננים.

2 במקביל כובשים את הבצל: משרים את הבצל בחומץ ונותנים לו להתרכך כחצי שעה.

3 מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת עם שום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד כדקה-שתיים. מוסיפים את העדשים המבושלות מניחים להן לספוג טעמים. מתבלים במלח ופלפל.

4 כשהעדשים מתקררות מוסיפים בצל כבוש, עגבניות שרי, אבוקדו, עשבי תיבול, בצל ירוק, לימון סחוט וכוסברה קצוצה.

>> והנה גם מתכון מושלם לצלי בקר, אם עוד לא נסגרתם על עיקרית