מיני טארט שזיפים
השזיפים נכנסים לתנור יחד עם המלית והופכים מתוקים ורכים כדי שאתם, תקבלו את הביס המושלם
עמיר לוליאן | ליליות בייקרי
| פורסם 13/09/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לבצק
150 גרם חמאה
0.5 כוס סוכר
קורט מלח
2 חלמונים (צהוב)
1.5 כוסות קמח
קורט אבקת אפייה
לקרם השקדים
100 גרם חמאה
0.5 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שקדים טחונים
בנוסף
שזיפים אדומים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
1 מערבבים היטב במיקסר חמאה, סוכר, מלח וחלמונים.
2 לאחר מכן מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומאחדים את הבצק.
3 מקררים לפחות שעה במקרר.
4 קורצים עיגולים ואופים אותם על 160מעלות כ 10 דקות.
5 מצננים.
קרם השקדים:
1 מערבבים היטב את החמאה והסוכר.
2 מוסיפים את השקדים, מערבבים ובסוף מוסיפים את הביצים.
3 לשמור לפחות חצי שעה במקרר.
הרכבת המנה:
1 מניחים טבעת אפייה על הבצק האפוי.
2 על הבצק מניחים 1 כפית קרם שקדים.
3 על הקרם מפזרים שזיפים אדומים (לא לבשל אותם) חתוכים לשמיניות .
4 מפזרים אבקת סוכר ואופים 10 דקות על 170 מעלות.