אוכל

תבשיל עוף ואורז

בריא, טעים ומזין – והכי ביתי שיש. מחלקים לקופסאות ומתמוגגים כל השבוע

עידן גנור | פודנט - אוכל ביתי בריא | פורסם 22/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

שמן זית

3 כרעיים עוף

כפית זרעי כוסברה

1 תרמיל הל

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

1 כפית גינג'ר (לא חובה)

2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות

2 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות

1 חציל חתוך לקוביות

1 כוס אורז מלא (אני משתמש בזן הארוך)

0.5 כפית כמון

0.5 כפית כורכום

0.5 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב וגדול משחימים את הכרעיים במעט שמן זית, מוציאים את העוף ומניחים בצד.

2 כותשים את זרעי הכוסברה וההל בעזרת מכתש ועלי או מערוך עד שיפתחו מעט ומוסיפים לסיר.

3 מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומערבבים עד שמזהיב, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית, לאחר מוסיפים את החציל ומזהיבים אותו גם כן מספר דקות.

4 לאחר מכן, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים מספר דקות. לאחר שהירקות התעטפו בשמן הזית והתבלינים מוסיפים את האורז המלא ומערבבים כך שכל הטעמים יתמזגו.

5 מניחים את הכרעיים בתוך התבשיל ומוסיפים מים עד כיסוי מלא של תכולת הסיר+ 2 סנטימטר.

6 מביאים את הסיר לרתיחה טועמים את נוזל התבשיל ומוסיפים מלח במידת הצורך, מכסים את הסיר היטב, מנמיכים את האש ומבשילים על אש קטנה 45 דקות. מורידים מהאש וממתינים כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מעבירים את תכולת הסיר לכלי הגשה גדול.