תבשיל עוף ואורז
בריא, טעים ומזין – והכי ביתי שיש. מחלקים לקופסאות ומתמוגגים כל השבוע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
שמן זית
3 כרעיים עוף
כפית זרעי כוסברה
1 תרמיל הל
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כפית גינג'ר (לא חובה)
2 גזרים קלופים חתוכים לרצועות
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
2 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות
1 כוס אורז מלא (אני משתמש בזן הארוך)
0.5 כפית כמון
0.5 כפית כורכום
0.5 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב וגדול משחימים את הכרעיים במעט שמן זית, מוציאים את העוף ומניחים בצד.
2 כותשים את זרעי הכוסברה וההל בעזרת מכתש ועלי או מערוך עד שיפתחו מעט ומוסיפים לסיר.
3 מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומערבבים עד שמזהיב, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית, לאחר מוסיפים את החציל ומזהיבים אותו גם כן מספר דקות.
4 לאחר מכן, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים מספר דקות. לאחר שהירקות התעטפו בשמן הזית והתבלינים מוסיפים את האורז המלא ומערבבים כך שכל הטעמים יתמזגו.
5 מניחים את הכרעיים בתוך התבשיל ומוסיפים מים עד כיסוי מלא של תכולת הסיר+ 2 סנטימטר.
6 מביאים את הסיר לרתיחה טועמים את נוזל התבשיל ומוסיפים מלח במידת הצורך, מכסים את הסיר היטב, מנמיכים את האש ומבשילים על אש קטנה 45 דקות. מורידים מהאש וממתינים כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מעבירים את תכולת הסיר לכלי הגשה גדול.