אוכל
צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

קדירת בשר וכרובית

מעבר ליופי ולצורה המהממת של הכרובית שנשמרת בבישול הארוך - זה פשוט אחד הסירים הטעימים שאפשר להכין לפסח, ובכלל. ההכנה עצמה לא מסובכת בכלל, האתגר האמיתי הוא להמתין שהכל יהיה מוכן בתום הבישול האיטי

ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen | פורסם 16/04/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו בשר צלעות (מס׳ 2), חתוך לקוביות

1 בצל גדול קצוץ

ראש שום קלוף

2 יחידות פלפל שושקה חתוך

2 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות

כרובית שטופה מפורקת לפרחים

תבלינים:

כפית רסק עגבניות

כפית מחוקה פפריקה מתוקה

כפית מחוקה כורכום

כפית מחוקה ראס אל חנות

חצי כפית פלפל לבן/שחור

כפית מלח (לפי טעם אישי)

שליש כוס שמן זית

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 חממים תנור ל-160 מעלות חום סטטי.

>> מתכונים לפסח

2 מחממים שמן זית בסיר מותאם לתנור (ממליצה על יציקה), מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב במשך עד הזהבה מכל הצדדים.

קודם צורבים את הבשר (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
קודם צורבים את הבשר|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
לפני הערבוב (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
לפני הערבוב|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

3 מוסיפים את הבצל, העגבניות, הפלפל, השום והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ 10 דקות יחד.

4 מסדרים את הכרובית בסיר ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעברים לתנור.

כרוביות קפואות לא יתאימו, רק טריות (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
כרוביות קפואות לא יתאימו, רק טריות|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

5 מבשלים כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.

אין כמו טעם של בישול ארוך (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
אין כמו טעם של בישול ארוך|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

בתיאבון וחג שמח!