מרק עדשים כפרי
בואו לחמם את החורף שלכם עם מרק עדשים משביע וטעים
אליהב שאשון | mako אוכל
| פורסם 22/11/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
2 בצלים קצוצים
שמן לטיגון
8 כוסות מים
כוס וחצי עדשים ירוקים
כוס וחצי עדשים כתומים
שורש סלרי קצוץ
4 שיני שום כתוש
כפית זרעי כוסברה טחונה
חצי כפית כורכום
פלפל גרוס לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם
קוביית חמאה
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן חם, עד להזהבה.
2 מוסיפים את המים, את העדשים, את השורש, השום, זרעי הכוסברה, כורכום, פלפל, מלח ים.
3 מוסיפים לסיר קוביית חמאה, 2 כפות מרק עוף פרווה ומבשלים כשעה.
6 בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה ואת הבצל הירוק.