צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מאפה פילו במילוי גבינות
כיסוני בצק פילו פריכים ממולאים תערובת גבינות עסיסית, כמו שאמא מיקי נהגה להכין
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 23/07/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
קופסה גבינה לבנה 5%
קופסה (150 גרם) בולגרית (פנחס), מרוסקת
100 גרם פרמזן
2 כפות צנוברים
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
חבילת בצק פילו מופשר (ועוד שמן זית או חמאה להברשה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים (חוץ מעלי הפילו).
3 מפרידים את עלי הפילו ופורסים אותם בנפרד. מברישים את העלים בשמן זית או בחמאה, ומורחים במרכז כל עלה כף וחצי גדושות מהתערובת.
4 מקפלים בעדינות את הקצוות אחד אל השני וסוגרים אותם (מקפידים שהבצק יהיה סגור ושהגבינה לא תציץ החוצה). מניחים על תבנית משומנת כשהסגירה כלפי מטה.
5 אופים כ-20 עד 30 דקות – עד שהפילו מושחם והצדדים פריכים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!