אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה פילו במילוי גבינות

כיסוני בצק פילו פריכים ממולאים תערובת גבינות עסיסית, כמו שאמא מיקי נהגה להכין

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 23/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קופסה גבינה לבנה 5%

קופסה (150 גרם) בולגרית (פנחס), מרוסקת

100 גרם פרמזן

2 כפות צנוברים

3 שיני שום כתושות

פלפל שחור גרוס

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

חבילת בצק פילו מופשר (ועוד שמן זית או חמאה להברשה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את כל המרכיבים (חוץ מעלי הפילו).

3 מפרידים את עלי הפילו ופורסים אותם בנפרד. מברישים את העלים בשמן זית או בחמאה, ומורחים במרכז כל עלה כף וחצי גדושות מהתערובת.

4 מקפלים בעדינות את הקצוות אחד אל השני וסוגרים אותם (מקפידים שהבצק יהיה סגור ושהגבינה לא תציץ החוצה). מניחים על תבנית משומנת כשהסגירה כלפי מטה.

5 אופים כ-20 עד 30 דקות – עד שהפילו מושחם והצדדים פריכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!