אוכל
צילום׃ יעל אילן, יחסי ציבור

לביבות בטטה וקינמון

הכינו משהו קל ומזין אחרי ארוחת החג הכבדה

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 17/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

קילו בטטות קלופות, חתוכות ומבושלות

75 גרם חמאה מומסת

ביצה אחת

10 גרם אבקת אפייה (שקית קטנה)

50 גרם קמח

מלח

פלפל

קינמון

חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1 לאחר בישול הבטטות עד רכות מוחלטת, מסננים אותן ומוסיפים להן חמאה מומסת. מועכים ומערבבים.

2 מוסיפים לבטטות ביצה, אבקת אפייה, קמח ותבלינים. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. לשים קצת את התערובת עם הידיים כדי לפרק את העמילן מהבטטות ולהעשיר את המסה.

3 מניחים במסננת מעל סיר ומעבירים למקרר לנוח כשעתיים.

4 מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים עליה חמאה. לוקחים כף שטוחה מתוך התערובת, ובעזרת הכף השניה מורידים אותה על המחבת ומשטחים אותה קלות. מחכים כשבע דקות ואז הופכים את הלביבות בעזרת תרווד. הלביבות מוכנה כאשר יש להן קרום חום, והן אחידות ולא נוזליות.

5 מגישים את הלביבות יחד עם יוגורט עזים ועירית קצוצה או קצח.