עוגת שוקולד מעולה
המקסימום במינימום. עוגה מופלאה ללא גלוטן, בכל כך מעט מאמץ
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (7 מנות):
לעוגה
1 כוס קמח אורז מלא
130 גר' (1 כוס פחות כף) קמח ללחם בר-אל
3/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
60 גרם שמן
330 גרם סוכר
3 ביצים (גודל L) בטמפרטורת החדר
200 גרם יוגורט 1.5% שומן - וניל/טבעי
100 מ"ל חלב דל שומן בטמפרטורת החדר
למי הסוכר
¾ כוס מים רותחים
כף סוכר
(מומלץ גם להוסיף 2 כפות רום/יין מתוק)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מברישים בחמאה (או שמן) תבנית בקוטר 28 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2 מערבבים את כל המצרכים עם וו שטוחה, במהירות בינונית עד קבלת מסה במרקם אחיד.
3 יוצקים לתבנית ואופים שעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד יוצקים בצורה שווה את המים החמים הממותקים.
לציפוי הסוכר בתום האפיה
4 מערבבים את המים הרותחים עם כף סוכר (ומומלץ גם להוסיף 2 כפות רום/יין מתוק) ובוזקים על העוגה.
לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא