אוכל

עוגת שוקולד מעולה

המקסימום במינימום. עוגה מופלאה ללא גלוטן, בכל כך מעט מאמץ

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לעוגה

1 כוס קמח אורז מלא

130 גר' (1 כוס פחות כף) קמח ללחם בר-אל

3/4 כוס אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

60 גרם שמן

330 גרם סוכר

3 ביצים (גודל L) בטמפרטורת החדר

200 גרם יוגורט 1.5% שומן - וניל/טבעי

100 מ"ל חלב דל שומן בטמפרטורת החדר

למי הסוכר

¾ כוס מים רותחים

כף סוכר

(מומלץ גם להוסיף 2 כפות רום/יין מתוק)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מברישים בחמאה (או שמן) תבנית בקוטר 28 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

2 מערבבים את כל המצרכים עם וו שטוחה, במהירות בינונית עד קבלת מסה במרקם אחיד.

3 יוצקים לתבנית ואופים שעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש. מוציאים את התבנית מהתנור ומיד יוצקים בצורה שווה את המים החמים הממותקים.

לציפוי הסוכר בתום האפיה

4 מערבבים את המים הרותחים עם כף סוכר (ומומלץ גם להוסיף 2 כפות רום/יין מתוק) ובוזקים על העוגה.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא