אוכל
צילום׃ דניה ויינר, חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים

טרייפל שוקולד אישי

פתרון מושלם לאירוח רב-משתתפים: קל להכנה, מרשים ואהוב תמיד. אפשר להכין את הטרייפל בצנצנות דקורטיביות אישיות או בכוסות, עם או בלי סרט מתנה מסביב.

אורן דגן כפיר | חגיגה של קינוחים, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 17/08/12 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

ל 8-10 מנות:

10-8 כוסות זכוכית שנפחן 180 מ"ל (¾ כוס)

18 תבניות מאפינס חד-פעמיות שנפחן 90 מ"ל (1/3 כוס)

לעוגת השוקולד:

כ-100 גרם חמאה מומסת, לשימון

קמח לבן, לקימוח

2 כוסות מים (לסיר אדים כפול)

225 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)

170 גרם חמאה

קורט מלח

3 ביצים גדולות

3 חלמונים גדולים

150 גרם (¾ כוס) סוכר לבן

45 גרם (½ 4 כפות) קמח לבן, מנופה

15 גרם (½ 1 כפות) קקאו הולנדי, מנופה

למוס השוקולד:

120 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ (60% מוצקי קקאו לפחות)

120 גרם שוקולד חלב, קצוץ

2 כפיות ליקר שוקולד

360 מ"ל (½ 1 כוסות) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה

לקישוט:

קרם שנטילי

2 סלסילות פטל אדום טרי

אופן ההכנה:

1 מכינים עוגות שוקולד: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). מברישים את תבניות המאפינס בחמאה המומסת ומקמחים במעט קמח. הופכים את התבניות וטופחים עליהן קלות כדי להיפטר מעודפי הקמח.

2 יוצקים לסיר קטן את המים ומביאים לרתיחה. מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד המריר, את החמאה ואת המלח. מניחים את הקערה על הסיר וממסים בעדינות על אש בינונית עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.

3 במיקסר חשמלי מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, את החלמונים ואת הסוכר באמצעות בלון הקצפה. מערבלים כ-6 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

4 באמצעות מרית גומי מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים.

5 מוסיפים את הקמח ואת הקקאו המנופים, ומקפלים בעדינות במרית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושי קמח.

6 יוצקים את התערובת לתבניות. אופים בתנור החם 10-8 דקות, עד שהעוגות יציבות אך רוטטות מעט במרכזן. מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגות מהתבניות.

7 מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.

8 מניחים בקערה בינונית את שני סוגי השוקולד ויוצקים עליהם את תערובת השמנת החמה. משהים 2 דקות וטורפים במטרפת יד עד לקבלת קרם מבריק וחלק. מוסיפים את הליקר וטורפים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר.

9 מקפלים לתערובת השוקולד את הקצפת, 1/3 מהכמות בכל פעם, עד לקבלת מוס עשיר וחלק. מעבירים לשק זילוף בעל צנתר גדול בצורת כוכב.

10 מרכיבים את הקינוח: חותכים את עוגות השוקולד לקוביות גדולות ומסדרים בכוסות ההגשה. מזלפים מעל את מוס השוקולד עד 2/3 מגובה הכוסות. יוצקים לכל כוס כף גדושה קרם שנטילי ומעטרים בפטל.

* אפשר לשמור את העוגות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

* אפשר לשמור את המוס מכוסה היטב בניילון נצמד במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מניחים אותו כמה דקות בטמפרטורת החדר כדי שיתרכך מעט ויהיה נוח לזילוף.

* לקיצור התהליך, אפשר לקנות עוגת שוקולד מוכנה בקונדיטוריה איכותית.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!