אוכל
תמונת AVI׃ mako

מילפיי עם קרם מסקרפונה וריבת עגבניות

הקינוח המוכר מצטרף לחגיגת עגבניות מתוקה וטעימה. שווה לנסות

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לבצק

בצק עלים

חלמון ביצה

כף סוכר

לקרם המילוי

100 גרם גבינת ריקוטה

70 גרם גבינת מסקרפונה

1/3 כוס אבקת סוכר

¼ כוס שמנת מתוקה

2 כפות צנוברים קלויים קצוצים

כפית תמצית וניל

לריבת העגבניות

כוס עגבניות שרי קצוצות

2 כפות סוכר חום

כף שמן זית

מלח

מעט צנוברים קלויים וקצוצים להגשה

אופן ההכנה:

הכנת ההבצק:

1 מניחים על משטח מקומח את בצק העלים וחותכים שלשה מלבנים זהים (בגודל 6X12 ס"מ).

2 מעבירים את המלבנים לתבנית עם נייר אפייה ומברישים מעל כל מלבן את החלמון ומפזרים מעט סוכר.

3 אופים במשך כ-20 דקות ב-180 מעלות ומניחים בצד.

הכנת המילוי:

4 מכניסים את כל מרכיבי המילוי לקערה ומערבבים היטב.

5 מצננים את המילוי בקירור.

הכנת ריבת העגבניות:

6 מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את העגבניות עם השמן, המלח והסוכר עד שהתערובת הופכת להיות מרוכזת ואחידה (כ-20 עד 30 דקות).

אופן הרכבת המנה:

7 מניחים בצלחת עגולה שכבה של בצק עלים, מעליה מורחים קצת מהמילוי ומכסים עם עוד עלה של בצק.

8 מוסיפים עוד מהמילוי ועליו מורחים שכבה דקה של ריבה.

9 מניחים מעל הריבה את עלה הבצק השלישי והעליון. מפזרים מעל המנה אבקת סוכר וצנוברים ומגישים.