אוכל

מאפה פיצה איטלקי עם מילוי עגבניות וגבינות

אם הייתם אומרים לנו שהמצאתם סוג של פיצה, רק שהיא מושחתת יותר מהמקור - כנראה היינו צוחקים לכם בפרצוף. והנה רצה הגורל ופגשנו אחת כזו בעצמנו, ועכשיו אנחנו מאוהבים עד האוזניים השמנמנות שלנו

אינס שילת ינאי | מאסטר שף, שסטוביץ | פורסם 28/11/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (2 פיצות בינוניות):

500 גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

כוס ושליש מים פושרים

למילוי:

1 קופסת עגבניות משומרות בקוביות

4 כפות שמן זית

4 כפות שבבי בצל

200 גרם מוצרלה מגוררת

200 גרם גבינת שמנת

כפית מלח

כפית פלפל שחור

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

חצי כוס עלי תרד קצוצים

לציפוי: ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה כוס אחת של מים, שמן ומלח.

2 מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את שליש כוס המים הנותרת. לשים עד שנוצר בצק גמיש.

3 יוצרים מהבצק כדור, מקמחים קלות ועוטפים באופן רופף בניילון נצמד. מתפיחים כ-40 דקות.

4 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומסדרים אותם בצורת טבעת סביב תבנית עגולה או מחבת שמתאימה לתנור.

5 מערבבים את כל מרכיבי המלית, ומסדרים במרכז.

6 מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה ומניחים להתפחה נוספת של 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 אופים כ-25 דקות, עד הזהבה יפה.