מאפה פיצה איטלקי עם מילוי עגבניות וגבינות
אם הייתם אומרים לנו שהמצאתם סוג של פיצה, רק שהיא מושחתת יותר מהמקור - כנראה היינו צוחקים לכם בפרצוף. והנה רצה הגורל ופגשנו אחת כזו בעצמנו, ועכשיו אנחנו מאוהבים עד האוזניים השמנמנות שלנו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (2 פיצות בינוניות):
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
כוס ושליש מים פושרים
למילוי:
1 קופסת עגבניות משומרות בקוביות
4 כפות שמן זית
4 כפות שבבי בצל
200 גרם מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת שמנת
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
חצי כוס עלי תרד קצוצים
לציפוי: ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה כוס אחת של מים, שמן ומלח.
2 מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את שליש כוס המים הנותרת. לשים עד שנוצר בצק גמיש.
3 יוצרים מהבצק כדור, מקמחים קלות ועוטפים באופן רופף בניילון נצמד. מתפיחים כ-40 דקות.
4 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומסדרים אותם בצורת טבעת סביב תבנית עגולה או מחבת שמתאימה לתנור.
5 מערבבים את כל מרכיבי המלית, ומסדרים במרכז.
6 מורחים את כדורי הבצק בביצה טרופה ומניחים להתפחה נוספת של 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 אופים כ-25 דקות, עד הזהבה יפה.