גפילטע פיש
לאה מאיר הכינה, גיל חובב אישר
לאה מאיר | ארוחת חג עם גיל חובב
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
3 דגי קרפיון גדולים חתוכים לטבעות
2 דגים טחונים ללא עצמות
12 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
14 גזרים חתוכים לטבעות
לקציצות
4 ביצים
חלה מושרית במים וסחוטה
2 גזרים מגורדים
1 בצל מגורד
1 כף סוכר
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה
אופן ההכנה:
1 ממליחים את הדגים ומכניסים למקרר ל-24 שעות. 2. מניחים בסיר (או שניים) את טבעות הדגים, הבצלים והגזר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר. מבשלים כשעה ו-20 דקות. בזמן הזה מכינים את עיסת הקציצות: 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות עם הדגים הטחונים. 2. יוצרים קציצות קטנות ומניחים על טבעות הדגים שבסיר. 3. מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה ברתיחה עדינה. 4. מכבים את האש, ומוציאים את כל הדגים למגש. 5. מכניסים לכל טבעת דג קציצה, ומקשטים בגזר. 6. אוכלים למחרת היום עם חזרת.