אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק פטריות עם תפו"א וחזה אווז

ברגע שתטעמו מהמתכון הבא, לא תרצו לאכול שום מרק אחר במשך כל חייכם

שי סרמני ואבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק

20 גרם חמאה

6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, נקיים וחתוכים לקוביות גדולות

8 פטריות פורטבלו חצויות לחצי

50 גרם חזה אווז מעושן

3 עלי מרווה

250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

11/2 ליטר מים רותחים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט

להגשה

4 פטריות פורטבלו חצויות לחצי ומוקפצות קלות בחמאה

8 רצועות חזה אווז מעושן צלוי על מחבת יבשה עד שהופך לפריך

8 עלי דפנה מיובשים על מחבת (אפשר במחבט עם האווז המעושן)

מעט עירית קצוצה קטן

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מחממים את החמאה, מוסיפים תפו"א, פטריות, חזה אווז ומרווה לטיגון קצר (כ-3 דקות).

2 מוסיפים מים רותחים ושמנת, מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.

3 מתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות. מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הגשה:

בצלחת עמוקה מוזגים מהמרק, מעטרים בפטריות מוקפצות, בקרנץ' של אווז מעושן ובעלי דפנה מיובשים. זורים עירית קצוצה ומגישים מייד חם!