אוכל
צילום׃ דניאל לילה, 100 העוגות הטובות של על השולחן

עוגת מוס שוקולד-דבש

עוגה מעלפת של קרין גורן, שמכינים ברבע שעה. מוס עשיר ומתוק על בסיס פריך שלא מצריך אפייה

קרין גורן | 100 העוגות הטובות של על השולחן | פורסם 14/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

לבסיס:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

20 גרם חמאה

2 כוסות פצפוצי אורז

למוס שוקולד-דבש:

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

4 חלמונים

25 גרם (2 כפות) סוכר

80 גרם (1/4 כוס) דבש

350 גרם שוקולד מריר קצוץ

30 מ”ל (2 כפות) ברנדי או ליקר

לקישוט:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

 1 מכינים את הבסיס: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל ומערבבים פנימה פצפוצי אורז עד שהם מצופים היטב.

2 מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומרפדים את הדפנות בשקף. מהדקים את התערובת לתחתית בעזרת כף ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המוס.

3 מכינים את המוס: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.

4 מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך דקה.

5 בינתיים מרתיחים דבש בסיר קטן. יוצקים את הדבש הרותח לחלמונים בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת בהירה ותפוחה והקערה קרה למגע.

6 ממיסים שוקולד במיקרוגל. מערבבים את השוקולד המומס (ועדיין חם) עם קצף החלמונים. התערובת תהפוך סמיכה וקשה לערבוב, וזה בסדר. טורפים פנימה שליש מהקצפת יחד עם הליקר. מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצפת.

7 מרכיבים, מקשטים ומגישים: יוצקים את המוס על הבסיס ומקפיאים 4-3 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים להפשרה.

8 סמוך להגשה מניחים שבלונה של פרח על העוגה ומפזרים קקאו. מרימים את השבלונה בעדינות בלי לפגוע בדוגמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!