אוכל

כבדי עוף עם דובדבנים

כבדים ודובדבנים חמצמצים - שילוב מנצח

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ קילו כבדי עוף טריים, מנוקים מגידים ושומן.
מלח, פלפל שחור טחון טרי
5 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 בצלי שאלוט קצוצים
300 גרם דובדבנים טריים, מגולענים.
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית פלפל שחור גרוס
½ כוס מרק עוף
½ כוס עירית קצוצה דק

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מאד, מוסיפים את הכבדים המנוקים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים אותם כשתי דקות מכל צד, עד שהם צרובים ושחומים היטב. מוצאים מהמחבת. 2. מוסיפים למחבת החמה את הג'ינג'ר ובצלי השאלוט הקצוצים, מטגנים כדקה. 3. מוסיפים את הסוכר, חומץ בלסמי ומרק העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות. 4. מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים כחמש דקות נוספות. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. 5. מוסיפים את הכבדים למחבת, מבשלים יחד עוד דקה. 6. מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.