אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל שעועית בובס עם עגבניות, עלי מנגולד ושום

קדירה עשירה עם מגוון ירקות וטעמים, מושלמת לצד אורז מלא או סלט קל

ציונה מלמן | ברפוד | פורסם 07/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות שעועית לבנה יבשה ענקית (בובס), שהושרתה במים 12 שעות, נשטפה וסוננה

2 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

1 בצל קצוץ

1 כפית שמן קוקוס

3 שיני שום, חתוכות גס

5 עגבניות, קלופות וחתוכות גס

1/2 כפית מלח

1 כפית אורגנו יבש

כפית עלי תימין יבשים (או כל תערובת עשבי תיבול אחרת)

צרור עלי מנגולד, שטופים וחתוכים גס

10 זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים וחתוכים

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את שעועית הבובס עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומקפים (מנקים) את הקצף שהצטבר למעלה. מכסים את הסיר ומבשלים 40-60 דקות על אש נמוכה, עד שהשעועית רכה אך עדיין שומרת על צורתה.

2 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בשמן קוקוס על להבה בינונית למשך 5 דקות (אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים, כדי למנוע הידבקות). מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות.

3 מוסיפים את המלח ואת שאר התבלינים, מוסיפים את שעועית הבובס, את עלי המנגולד ואת הזיתים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.

4 מזלפים שמן זית ומגישים עם סלט או מעל אורז חום. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

* אוהבי השום יכולים להוסיף שום טרי כתוש בסיום הבישול.

* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!