צילום׃ מתכוניישן
רוסטביף
פרוסות דקות של בשר סינטה איכותי - תכינו עכשיו, ותהיו שבעים כל השבוע
שי-לי ליפא | מתכוניישן
| פורסם 10/06/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
2 ק"ג בשר סינטה מיושן (עדיף לקשור בחוט שפגאט)
1/3 כוס חרדל דיז'ון גרגרים
עלים מענף רוזמרין אחד
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה וחצי- שעתיים לפני ההכנה.2.מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.3.מניחים בתבנית מורחים את הבשר בחרדל, מפזרים עלי רוזמרין, ממליחים ומפלפלים.4.אופים 20 דקות לסגירה. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד כ-50 דקות נוספות לדרגת מדיום. מומלץ לעשות שימוש במדחום בשר המראה על דרגת מדיום (60 מעלות).5.מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ורק אז פורסים.
שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.