אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת לימון עסיסית

קבלו את עוגת הלימון הכי מוצלחת שתפגשו: רכה, לחה, מרעננת ועסיסית לתפארת

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 31/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 1310 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לעוגה

1.5 כוסות (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות (50 מ"ל) מים

3 ביצים L

1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.

2 מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3 בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).

5 בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

6 עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.