אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף צלויי בליווי תאנים ממולאות בורגול

עזבו אתכם סכינים ומזלגות! את המנה הבאה אוכלים עם הידיים

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתנור

4 נתחי עוף מרוחים בשמן זית

כוס יין אדום

שום שלם חצוי

חצי לימון חתוך

מלח ופלפל

לבורגול

חצי כוס בורגול

כוס מים בסיר

מעט שמן

למילוי

1בצל קצוץ

כפית סוכר

רבע כוס צימוקים לבנים

3 כפות צנוברים

2 פטריות כמהין פרוסות

גזר מגורד גס

מעט קינמון

מעט זרעי כוסברה טחונה

פלפל שחור

קוביית מרגרינה בטעם חמאה

8 תאנים

אשכול ענבים גדול (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 בכלי אפייה קטן לכלוא בנייר אפייה את מרכיבי ה"תנור".

2 לסגור את הנייר מלמעלה ולהכניס לתנור חם (200 מעלות) למשך 50 דקות.

3 לבשל את הבורגול עם כוס המים בסיר קטן ומעט שמן.

4 לטגן במחבת את הבצל עם כפית הסוכר, להוסיף את הצימוקים, הצנוברים, פטריות הכמהין הגזר, הקינמון, זרעי הכוסברה והפלפל השחור.

5 לאחר איחוד החומרים להוסיף פנימה את הבורגול המבושל ולתבל כרצוי.

6 להניח על אש קטנה ולהוסיף את קוביית המרגרינה.

7 לכבות את הגז.

8 לרוקן את התאנים ולמלא כל תאנה בבורגול המבושל.

9 להגיש בצלחת את נתחי העוף ולצידם אשכול ענבים גדול – עליו לסדר בדירוג את התאנים הממולאות.