אוכל
תמונת AVI׃ mako

גלידת יוגורט עם ריבת עגבניות וקראמבל

חוויה מרעננת ומפתיעה שלא תרצו לשכוח

גילי הלפטק | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לגלידת היוגורט

מכונת גלידה

350 גרם יוגורט מחלב עיזים

½ כוס שמנת מתוקה

¼ כוס סוכר

לריבת העגבניות

400 גרם עגבניות שרי תמר

200 גרם סוכר

לקראמבל

1 וחצי כוסות קמח

¾ כוס פולנטה

½ כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

150 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

1 ביצה, טרופה

קורט מלח

אופן ההכנה:

להכנת הגלידה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הגלידה בקערה. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים. מצננים עד שהגלידה קפואה ומאווררת היטב. מעבירים את קערת המכונה למקפיא עד להגשה.

להכנת הריבה:

2 יוצרים חריץ בצורת X בקצה כל עגבניה. שמים את העגבניות בקערה ומכסים במים רותחים. משהים למשך כ-10 דקות עד שהעגבניות מתקלפות בקלות. מסננים ומקלפים את העגבניות. מועכים כל עגבניה על מנת להוציא את כל המיץ והגרעינים.

3 מעבירים את העגבניות לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס, העגבניות מתרככות ומתקבלת ריבה סמיכה. מצננים מעט.

להכנת הקראמבל:

4 מערבבים במעבד מזון קמח, פולנטה, סוכר ואבקת אפיה. מוסיפים חמאה ומעט מלח וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

5 מפוררים את הבצק על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד שהפירורים אפויים היטב ומעט זהובים. מצננים. מרסקים את הפירורים האפויים באמצעות פטיש מטבח או במעבד מזון.

להגשת המנה:

שמים בתחתית של צלחת הגשה מספר כפות מהפירורים האפויים. עליהם שמים מספר כפות של גלידת היוגורט ועליה מריבת העגבניות. מגישים מיד.