תמונת AVI׃ mako
סלט אוליבייה
סלט תפוחי אדמה עם אפונה, מיונז ביתי ולוף
אליסה המר | מאסטר שף
| פורסם 08/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
למיונז הביתי
4 חלמונים
כ-15 כפות שמן (עדיף קנולה או סויה)
מלח
חומץ
חרדל
לסלט
1 קופסת שימורי לוף
1 קופסת שימורי אפונה
6 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומנוקים מקליפתם
1 קופסת מלפפונים בחומץ
5 ביצים קשות
בצל לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים את המיונז: מכניסים לבלנדר את החלמונים. תוך כדי הפעלה, מוסיפים את השמן (כך שייזל פנימה בזרם דק). ממליחים ומוסיפים מעט חומץ. טועמים ומשפרים טעמים.
2 חותכים את כל המרכיבים לקוביות קטנות בגודל אחיד. מערבבים ומטבלים במיונז.