פלפלים ירוקים ממולאים
מי צריך בשר כשיש תערובת מבושמת וטעימה של אורז, עשבי תיבול, חמוציות ובהרט? אנחנו בטח לא. אז יאללה, תעמיסו על מגש - והיידה לסוכה!
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (9 מנות):
9 פלפלים ירוקים בגודל בינוני
½ לימון, חתוך ל-2
קובייה של משחת עשבי תיבול או כפית אבקת מרק
מלח
קורט סוכר
למילוי:
כוס אורז בסמטי, שטוף היטב
כפית בהרט
חצי צרור עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שמיר – אפשר לערבב)
מלח
פלפל שחור לפי הטעם
עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
מעט חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
1 ממיסים את קוביית עשבי התיבול או אבקת המרק בכוס מים רותחים. שופכים לתבנית מלבנית גדולה (אפשר גם תבנית אלומיניום) ומוסיפים עוד 3 כוסות מים רותחים, את הלימון, המלח, הפלפל והסוכר.
2 חותכים את החלק העליון של הפלפלים, נפטרים מהזרעים ושומרים את החלק העליון.
3 מכינים את המילוי: קוצצים היטב את עשבי התיבול. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
4 ממלאים את הפלפלים עד ¾ גובהם בתערובת המילוי ומניחים בתבנית. המים צריכים להגיע כמעט עד גובה הפלפלים – אם צריך מוסיפים עוד.
5 מכסים את הפלפלים בחלק העליון שלהם, ששמרנו בצד. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומנקבים בו 4 חורים לשחרור אדים.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה, או עד שהפלפלים התרככו לחלוטין והמילוי התבשל. מסירים את רדיד האלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עד שרוב נוזלי הבישול התאדו. מגישים מיד.