אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פלפלים ירוקים ממולאים

מי צריך בשר כשיש תערובת מבושמת וטעימה של אורז, עשבי תיבול, חמוציות ובהרט? אנחנו בטח לא. אז יאללה, תעמיסו על מגש - והיידה לסוכה!

עז תלם | mako אוכל | פורסם 14/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

9 פלפלים ירוקים בגודל בינוני

½ לימון, חתוך ל-2

קובייה של משחת עשבי תיבול או כפית אבקת מרק

מלח

קורט סוכר

למילוי:

כוס אורז בסמטי, שטוף היטב

כפית בהרט

חצי צרור עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שמיר – אפשר לערבב)

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות

מעט חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים

אופן ההכנה:

1 ממיסים את קוביית עשבי התיבול או אבקת המרק בכוס מים רותחים. שופכים לתבנית מלבנית גדולה (אפשר גם תבנית אלומיניום) ומוסיפים עוד 3 כוסות מים רותחים, את הלימון, המלח, הפלפל והסוכר.

2 חותכים את החלק העליון של הפלפלים, נפטרים מהזרעים ושומרים את החלק העליון.

3 מכינים את המילוי: קוצצים היטב את עשבי התיבול. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.

4 ממלאים את הפלפלים עד ¾ גובהם בתערובת המילוי ומניחים בתבנית. המים צריכים להגיע כמעט עד גובה הפלפלים – אם צריך מוסיפים עוד.

5 מכסים את הפלפלים בחלק העליון שלהם, ששמרנו בצד. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומנקבים בו 4 חורים לשחרור אדים.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה, או עד שהפלפלים התרככו לחלוטין והמילוי התבשל. מסירים את רדיד האלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עד שרוב נוזלי הבישול התאדו. מגישים מיד.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו צ'יפס תפוחי אדמה במיקרו

>> מקום חדש לויקי ג'אן ממאסטר שף>> מתכונים לחגים