אוכל
צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

סיר עוף, תפוחי אדמה וקישואים

ארוחה עשירה וטעימה שאת כולה מכינים בסיר אחד - יש יותר טוב מזה לצהריים של אמצע שבוע? אין. יודעים מה? מוכנים לחתום על מנה כזאת גם לארוחת שישי. טעים בטירוף, פשוט ובלי יותר מדי בלגן

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 31/10/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שליש כוס שמן

6 נתחי עוף (כרעיים/שוקיים)

2 בצלים גדולים, פרוסים

3-4 שיני שום פרוסות

2 עגבניות קלופות ופרוסות

4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשמיניות

6 קישואים קלופים, וחתוכים לפרוסות

כפית שטוחה כורכום

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור/לבן

כפית שטוחה ראס אל חנות

כפית מלח (לפי טעם)

לקישוט:

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את פרוסות הבצל, העגבניות והשום כ-6-7 דקות.

2 מוסיפים לסיר את נתחי העוף ובמשך רבע שעה צורבים היטב כל נתח משני צדדיו עד לקבלת הזהבה עמוקה.

סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה (ועגבניות ובצל) (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה (ועגבניות ובצל)|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

3 מוסיפים לסיר את פלחי תפוחי האדמה ופרוסות הקישואים ואת התבלינים.

4 מוסיפים לסיר כ-3 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומורידים לאחר מכן ללהבה נמוכה-בינונית.

5 מבשלים שעה וחצי (אפשר גם שעה ורבע). במידה שנותרו הרבה נוזלים בסיר - מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד הסמכה. 

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה. תנו לו להתבשל  (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סיר עוף עם קישואים ותפוחי אדמה. תנו לו להתבשל בכיף שלו|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!