אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

תפוחי אדמה בתנור, מתכון בסיסי ביותר

מתכון פשוט וקל להכנה למנת תפוחי אדמה פריכה ומלאת טעמים, שאי אפשר לעמוד בפניה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 22/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 218 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף שטוחה מלח גס

7 כפות שמן

1 בצל

1 ענף רוזמרין

3 ענפי תימין

תבלינים נוספים לפי טעמכם

שיני שום שלמות אם רוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים ל-6-4 פלחים בהתאם לגדלם. מניחים בקערה גדולה.

3 מוסיפים לקערה פפריקה, מלח ושמן (ותבלינים נוספים אם רוצים). מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה מצופים לחלוטין בתערובת התיבול. הדרך הכי יעילה לערבוב היא בעזרת הידיים.

4 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת.

5 קולפים את הבצל וחותכים ל-6. מוסיפים את חתיכות הבצל בפיזור בין תפוחי האדמה. חותכים לכמה חתיכות את הרוזמרין והתימין ומפזרים גם אותם. (אם מוסיפים שיני שום – נועצים אותן בין פלחי תפוחי האדמה).

6 מכניסים את התבנית לתנור לשעה עד שעה וחצי. אחרי שעה בודקים בדקירת מזלג את תפוחי האדמה. אם המזלג ננעץ בקלות – הם מוכנים. אם לא, אופים רבע שעה נוספת ובודקים שוב. כך, עד שתפוחי האדמה רכים ושזופים היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה