אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

אוסובוקו עגל

מנת בשר מרשימה ומשובחת, עשירה בטעמים וניחוחות, נפלאה לאירוח או לארוחה משפחתית מפנקת

אמיר מרקוביץ | מסעדת איטלקיה בתחנה | פורסם 15/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 316 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרוסות של אוסובוקו עגל במשקל 300 גרם כל אחת

שמן זית

גזר חתוך לקוביות

שורש סלרי חתוך לקוביות

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

ראש שום גדול, מופרד לשיניים (עם הקליפה)

3 בצלים חתוכים לקוביות

חצי כוס קוביות עגבנייה

2 כפות רסק עגבניות

כוס יין אדום

1.5 ליטרים מים

מלח ופלפל

תימין טרי

עלה דפנה

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את הנתחים.

2 יוצקים מעט שמן זית לסיר ברזל כבד, ומשחימים את הנתחים משני הצדדים. מוציאים את הנתחים ומניחים בצד.

3 מוסיפים לאותו סיר את ירקות השורש (כולל הגזר) ומאדים כ-8-7 דקות. מוסיפים את שיני השום והבצל, העגבניות והרסק.

4 מניחים את נתחי הבשר על הירקות המאודים והבצלים.

5 מוסיפים את היין והמים, מלח ופלפל, תימין ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.

6 מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול מוודאים שיש מספיק נוזלים. אם יש יותר מדי נוזלים מצמצמים אותם בסיר פתוח.

7 הגשה: מניחים כל נתח עגל במרכז הצלחת, ומפזרים את ירקות השורש, הבצלים והשומים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה