אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד עם קרם

עוגת שוקולד פריכה ומלאה כל טוב, מקושטת בקרם שוקולד

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 15/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים

100 גרם חמאה

2/3 כוס סוכר

150 גרם אגוזי מלך

200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 ממיסים את השוקולד והחמאה בשיטת בן מארי – מניחים אותו בקערת מתכת מעל סיר מלא מים רותחים ומערבים בעדינות עד שמתקבל נוזל שוקולדי אחיד וחלק. במקביל מקציפים את החלבונים עם שליש כוס סוכר, עד שנוצר קצף נפוח ויציב.

3 מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים ושליש כוס סוכר ומקפלים עד שהתערבות אחידה. מקפלים פנימה את הקצף ומוסיפים שני שליש מכמות אגוזי המלך.

4 יוצקים חצי מהתערובת לתבנית עגולה בקוטר 24 ומכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהעוגה מקבלת קרום חום בהיר עם קצת פסים. מוצאים את העוגה ומקררים כשעה. מורחים מעל את שארית התערובת ומפזרים אגוזים.