אוכל

פלפל ממולא מבושל בבירה

הגרסה הפולנית לפלפלים ממולאים

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

10 פלפלים צבעוניים
1 כוס אורז
250 גרם בשר טחון (צלעות)
1 שורש פטרוזיליה מגורר
1 שורש סלרי מגורר
1 גזר מגורר
1בצל מגורר
1 צרור שמיר קצוץ
1 כף בצל מטוגן
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור טחון

לרוטב

ליטר מרק עוף מוכן
10 עגבניות טחונות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס בירה בלונד

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז במים קרים כשעה וחצי ומסננים. 2. מסירים את ראשי הפלפלים, שומרים את המכסים בצד. מנקים את הפלפלים מזרעים. 3. מערבבים את האורז המסונן יחד עם שאר מרכיבי המילוי. 4. ממלאים את הפלפלים בתערובת וסוגרים עם המכסים. 5. מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר עמוק ורחב. 6. בקערה עמוקה מערבבים את מרק העוף עם העגבניות הטחונות וקוביות העגבנייה. ושופכים את הרוטב מעל הפלפלים הממולאים כך שיכסה אותם היטב. 7. מעבירים את הסיר לכיריים ומביאים אותו לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים חצי שעה או עד שהאורז מוכן. 8. מוסיפים את הבירה ומבשלים עשר דקות נוספות ללא מכסה. מגישים חם כמנה ראשונה יחד עם הרוטב.