אוכל
תמונת AVI׃ mako

צלעות טלה על מצע של חציל עם טחינה ירוקה

מתכון לצלעות בעשבי תיבול לקרניבורים אמיתיים. מנה נהדרת ופשוטה להכנה

ירדן חמו | מאסטר שף | פורסם 10/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לצלעות:

2 צלעות טלה

חציל בלדי

תימין

רוזמרין

לטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית

לימון אחד

3 כפות שמן זית (לצלעות ולטחינה)

כפית כמון

חצי כפית קינמון

חצי כפית מלח גס (לצלעות ולטחינה)

חופן פטרוזיליה

5 עלי נענע

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום המקסימלי ומכניסים את החציל לטורבו גריל לחצי שעה.

2 לטחינה: מערבבים במעבד מזון את הטחינה, הלימון, שמן הזית, הכמון, הקינמון, המלח, הפטרוזיליה, הנענע והמים.

3 לצלעות: משמנים וממליחים את הצלעות וצולים דקה מכל צד.

4 הגשה: מקלפים את החציל ושמים אותו על הצלחת. על החציל מניחים את הצלעות ועליהן מזלפים טחינה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!