תמונת AVI׃ mako
צלעות טלה על מצע של חציל עם טחינה ירוקה
מתכון לצלעות בעשבי תיבול לקרניבורים אמיתיים. מנה נהדרת ופשוטה להכנה
ירדן חמו | מאסטר שף
| פורסם 10/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לצלעות:
2 צלעות טלה
חציל בלדי
תימין
רוזמרין
לטחינה:
חצי כוס טחינה גולמית
לימון אחד
3 כפות שמן זית (לצלעות ולטחינה)
כפית כמון
חצי כפית קינמון
חצי כפית מלח גס (לצלעות ולטחינה)
חופן פטרוזיליה
5 עלי נענע
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום המקסימלי ומכניסים את החציל לטורבו גריל לחצי שעה.
2 לטחינה: מערבבים במעבד מזון את הטחינה, הלימון, שמן הזית, הכמון, הקינמון, המלח, הפטרוזיליה, הנענע והמים.
3 לצלעות: משמנים וממליחים את הצלעות וצולים דקה מכל צד.
4 הגשה: מקלפים את החציל ושמים אותו על הצלחת. על החציל מניחים את הצלעות ועליהן מזלפים טחינה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!