אוכל
צילום׃ עדי עובדיה

קובה בורגול ביתי

קובה ביתי עסיסי בתוספת סלט ירקות עם תמרים וטחינה

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 03/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקובה

1/4 קילו בורגול דק

1/4 קילו ג'אריש

1/2 כוס סולת

150 גרם עוף טחון

1 בצל גדול קצוץ

1/4 ק"ג בשר בקר טחון

1/2 כוס צימוקים

צנוברים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית בהרט לקובה

שמן לטיגון

לסלט

1 מלפפון חתוך לקוביות

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן עלי נענע קצוצים

1 שומר חתוך לפרוסות

1 בצל סגול קלוף חתוך לפרוסות

5 תמרים מסוג מג'הול קצוצים בינוני

זיתי קלמטה שחורים

שמן זית

1 לימון

2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

להכנת הקובה:

1 משרים מראש את הבורגול והג'אריש כרבע שעה במים פושרים. ומסננים טוב מנוזלים.

2 מערבבים את הסולת עם הבורגול, הג'אריש,הסולת והעוף טחון, ויוצרים מעין בצק.

3 מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משחים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט. מוסיפים צימוקים, צנוברים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-10 דקות.

4 מכינים את הקובות: מרטיבים מעט את הידיים במים ויוצרים כדורים מבצק הסולת. יוצרים גומה במרכז הכדור וממלאים בתערובת הבשר. עוטפים את הבשר בבצק ומעצבים לצורת קובה, מעט שטוחה. מניחים בצלחת.

5 מכניסים את הקובות לסיר גדול עם מים חמים, ומחכים כ 5-7 דקות.

אופן הכנת הסלט:

מוסיפים לתוך קער גדולה את מרכיבי הסלט: מלפפון, עגבנייה, שומר, פטרוזיליה, נענע, בצל, שומר, תמרים ואת הטחינה. מערבבים היטב ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההגשה:

מניחים בצלחת הגשה 3-4 קובות, יחד עם סלט בצד.

לכל מתכוני השבוע של התוכנית אוכל טוב