אוכל
צילום׃ פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי

בולו לחג

אפשר לקרוא להם הביסקוטי של חגי תשרי: כיכרות יבשים מתובלים וארומטיים שפורסים לעוגיות דקיקות. אידיאליות לשבירת צום או לסוכה, ואם רוצים להתאים אותם יותר לילדים - אפשר להוסיף שברי שוקולד

פסקל פרץ-רובין | foodish - הסיפור של האוכל היהודי | פורסם 02/09/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל 8-6 בולו בינוניים:

כוס שמן

6 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר

חצי כוס צימוקים בהירים

שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים גס

חצי כוס זרעי שומשום

קליפה מגוררת מ־3 תפוזים

3 שקיות סוכר וניל

3 שקיות אבקת אפייה

1 כף זרעי שומר (אניס)

1 כוס מיץ תפוזים

1 ק"ג קמח, מנופה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית (או שתיים, תלוי בגודל) בנייר אפייה משומן. 

>> מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

2 שמים את כל החומרים למעט הקמח בקערה רחבה ומערבבים. 

3 מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב ולישה עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 

4 משמנים את כפות הידיים, מחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי ויוצרים מכל חלק כיכר המזכירה כיכר לחם אחיד. מסדרים את הכיכרות בתבניות ברווח של כ־4־5 ס"מ זו מזו ואופים 40-45 דקות, או עד שהכיכרות משחימות. מניחים לצינון ופורסים לפרוסות בעובי 3־2 ס"מ. 

המתכון באדיבות Foodish

כיכר בולו (צילום: פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי)
כיכר בולו|צילום: פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי