אוכל

כנאפה אסלי ללא גלוטן

כנאפה ביתית, מתוקה ופשוטה להכנה

תמי בן דוד | הבלוג קולינריא | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לשכבת הקדאיף

1 חבילה גדולה (450 גרם) איטריות אורז תאילנדי

ליטר וחצי מים רותחים (לריכוך האיטריות)

200 גרם חמאה רכה מאוד

 

½1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל טהור

5 כפות סוכר

לשכבת הגבינה

300 גרם מטבעות גבינת עיזים (או גביע 250 גרם בולגרית מעודנת 5%)

250 גרם לאבנה

לסירופ הסוכר

1 כוס מים

2 כוסות סוכר

2 טיפות מי זהר (תמצית פריחת הדרים/נרולי)

להגשה

400 גרם פיסטוק קלוף וגרוס דק (טחון, אך לא אבקתי)

אופן ההכנה:

1 לסירופ הסוכר: על להבה נמוכה מבשלים את הסוכר עם המים תוך ערבוב עד להמסה, משהים כך להמשך בישול משך 2-3 דקות מהרתיחה. מוסיפים את 2 טיפות מי הזהר ומערבבים. משהים בצד עד לשימוש.

2 טובלים את האיטריות בסיר עמוק עם מים רותחים ושולים מיד. מעבירים למסננת לניקוז מוחלט של נוזלים.

3 מחזירים לקערה, יוצקים את החמאה הרכה בפיזור שווה ו'פורעים את תלתלי' האיטריות כדי להחדיר ולפזר בצורה מיטבית את החמאה עד התמוססות מוחלטת.

4 מוסיפים את אבקת האפייה ותמצית הוניל ומבליעים גם אותם בפיזור מיטבי. משהים לצינון.

5 מפוררים את גבינת העיזים ומערבבים עם הלאבנה

6 מחממים סיר רחב שטוח (סוטאז' קוטר 32 ס"מ) או מחבת קטנה (קוטר 14 ס"מ) ליחידות אישיות, מפזרים את האיטריות ומהדקים בזהירות. מטגנים על להבה נמוכה עד שמתחילים סימני הזהבה בצדדים, בערך כ-10.

7 מפזרים את הגבינה-לאבנה על האיטריות בשכבה אחידה (אפשר להיעזר בהרטבה קלה של כפות הידיים) וממשיכים בטיגון כ-6 דקות נוספות עד להשחמה נאה של התחתית.

8 מכבים את הלהבה והופכים על מגש/צלחת ההגשה. יוצקים על הכנאפה החמה את סירופ הסוכר. מגישים חם.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא