אוכל

קוביות עוף בקדאיף

או קיי, מי שלא בעניין של קדאיף לא חייב, אבל מי שבעניין של להתמוגג - מוכרח

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 23/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 קופסא של שערות קדאיף

שמן זית

חצי קילו של חזה עוף נקי וחתוך לקוביות

3-4 בצלים חתוכים לפרוסות

כוס יין אדום

חצי כוס סוכר

2 כפות דבש

פלפל גרוס

מלח

כפית קארי

חצי כפית כמון

כמה עלים של נענע , פטרוזיליה ובזיליקום

פלפל חריף ירוק מנוקה מגרעינים

אופן ההכנה:

1 מניחים את שערות הקדאיף בקערה, מוזגים 3-4 כפות שמן זית ומפרידים את השערות. ממתינים עד שכל שערות הקדאיף ספוגות בשמן.

2 הופכים את הקעריות על תבנית תנור, משמנים, ומכסים אותן בשערות הקדאיף. חשוב לא לשים כמות גדולה מדי של שערות.

3 מכניסים את הקעריות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות. אופים עד שהקדאיף מקבל צבע זהוב, מוצאים ומניחים לזה להתקרר.

3 מחממים במחבת מעט שמן זית ומתחילים לטגן את הבצלים (בערך 5 דקות על חום בינוני), מוסיפים את הסוכר, היין והדבש. מערבבים ונותנים ליין להצטמצם ולהפוך לריבת בצל עדינה. מוסיפים מעט פלפל גרוס.

4 חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של סלט גס, לא קצוץ מדי. קוצצים כמה עלים של נענע, בזיליקום ופטרוזיליה ואת הפלפל החריף.

5 מטגנים ומקפיצים את העוף במעט שמן זית. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוציםת את הקארי, המלח, הפלפל הגרוס, הפלפל הירוק ואת הכמון.

אופן ההגשה:

מוציאים את סלסלות הקדאיף מהקעריות מניחים על צלחת, ממלאים בקוביות חזה העוף, ועל קוביות העוף מוזגים מעט מריבת הבצל .