קוביות עוף בקדאיף
או קיי, מי שלא בעניין של קדאיף לא חייב, אבל מי שבעניין של להתמוגג - מוכרח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
1 קופסא של שערות קדאיף
שמן זית
חצי קילו של חזה עוף נקי וחתוך לקוביות
3-4 בצלים חתוכים לפרוסות
כוס יין אדום
חצי כוס סוכר
2 כפות דבש
פלפל גרוס
מלח
כפית קארי
חצי כפית כמון
כמה עלים של נענע , פטרוזיליה ובזיליקום
פלפל חריף ירוק מנוקה מגרעינים
אופן ההכנה:
1 מניחים את שערות הקדאיף בקערה, מוזגים 3-4 כפות שמן זית ומפרידים את השערות. ממתינים עד שכל שערות הקדאיף ספוגות בשמן.
2 הופכים את הקעריות על תבנית תנור, משמנים, ומכסים אותן בשערות הקדאיף. חשוב לא לשים כמות גדולה מדי של שערות.
3 מכניסים את הקעריות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות. אופים עד שהקדאיף מקבל צבע זהוב, מוצאים ומניחים לזה להתקרר.
3 מחממים במחבת מעט שמן זית ומתחילים לטגן את הבצלים (בערך 5 דקות על חום בינוני), מוסיפים את הסוכר, היין והדבש. מערבבים ונותנים ליין להצטמצם ולהפוך לריבת בצל עדינה. מוסיפים מעט פלפל גרוס.
4 חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל של סלט גס, לא קצוץ מדי. קוצצים כמה עלים של נענע, בזיליקום ופטרוזיליה ואת הפלפל החריף.
5 מטגנים ומקפיצים את העוף במעט שמן זית. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוציםת את הקארי, המלח, הפלפל הגרוס, הפלפל הירוק ואת הכמון.
אופן ההגשה:
מוציאים את סלסלות הקדאיף מהקעריות מניחים על צלחת, ממלאים בקוביות חזה העוף, ועל קוביות העוף מוזגים מעט מריבת הבצל .