אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עלי מנגולד ממולאים

עלי המנגולד מככבים במתכון הזה על תקן בסיס לממולאים נהדרים ומתובלים, עם אורז ובשר. תתחילו לגלגל

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/02/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1-2 חבילות של מנגולד, שטופות היטב וקצוצות (בלי הפס הלבן)

2 בצלים חתוכים לרצועות

3 שיני שום

2 כפות סילאן

חופן נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור

1/2 לימון סחוט

מעט שמן לטיגון

למילוי:

1 בצל מגורר

350 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם הודו או עוף)

כוס אורז פרסי

כף נענע קצוצה

1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר רחב את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הסילאן וכוס מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

2 מניחים להתבשל על אש נמוכה, ובינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

4 חולטים במים רתוחים את עלי המנגולד (שופכים מים רתוחים על עלי המנגולד), מסננים ומקררים.

5 מניחים את העלה על משטח עבודה. לוקחים כף מתערובת הבשר מניחים בחלק העליון של העלה, מקפלים פנימה את הדפנות החיצוניות ומגלגלים את העלה. מניחים בסיר וחוזרים על אותה פעולה.

6 מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.

7.מי שרוצה להוסיף קצת חמיצות לתבשיל יכול להוסיף כוס יין אדום, או לחילופין, לסחוט לימון מעל הממולאים בסוף הבישול.