עלי מנגולד ממולאים
עלי המנגולד מככבים במתכון הזה על תקן בסיס לממולאים נהדרים ומתובלים, עם אורז ובשר. תתחילו לגלגל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1-2 חבילות של מנגולד, שטופות היטב וקצוצות (בלי הפס הלבן)
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 שיני שום
2 כפות סילאן
חופן נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
1/2 לימון סחוט
מעט שמן לטיגון
למילוי:
1 בצל מגורר
350 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם הודו או עוף)
כוס אורז פרסי
כף נענע קצוצה
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר רחב את הבצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הסילאן וכוס מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים.
2 מניחים להתבשל על אש נמוכה, ובינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
4 חולטים במים רתוחים את עלי המנגולד (שופכים מים רתוחים על עלי המנגולד), מסננים ומקררים.
5 מניחים את העלה על משטח עבודה. לוקחים כף מתערובת הבשר מניחים בחלק העליון של העלה, מקפלים פנימה את הדפנות החיצוניות ומגלגלים את העלה. מניחים בסיר וחוזרים על אותה פעולה.
6 מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות.
7.מי שרוצה להוסיף קצת חמיצות לתבשיל יכול להוסיף כוס יין אדום, או לחילופין, לסחוט לימון מעל הממולאים בסוף הבישול.