אוכל
צילום׃ מיכל לנרט, אוצר מאכלי העדות, על השולחן

מרק ירוק לפסח

מנה נפלאה לארוחת ליל הסדר, מרק ירקות עשיר עם כופתאות עוף מתובלות היטב

אורלי פלאי-ברונשטיין | אוצר מאכלי העדות, על השולחן | פורסם 27/03/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למרק:

1 ק”ג עצמות עוף והודו

2 בצלים קצוצים

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי קצוצים

3 כפות שמן לטיגון

1/2 צרור שמיר קצוץ

1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 ק”ג פול טרי קלוף (או קפוא)

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים

1 כף שטוחה כורכום (לא חובה)

מלח ופלפל לבן טחון

לכופתאות עוף (קיינדלעך):

250 גרם עוף טחון

1 כוס קמח מצה

2 ביצים

2 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

2 כפות כוסברה קצוצה

מלח ופלפל לבן טחון

1/2 כוס מרק עוף או מים

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

1 מבשלים את המרק: מחממים מעט שמן בסיר ומזהיבים את העצמות עם בצל וסלרי (שורש וגבעולים) כ-7 דקות. מוסיפים 3 ליטר מים, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מסננים ומחזירים את המרק המסונן לסיר.

2 מוסיפים למרק פול, תפוחי אדמה וכרישה ומחזירים לרתיחה. מתבלים ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד לריכוך הירקות.

3 בינתיים מכינים כופתאות: מערבבים את כל החומרים עם מרק או מים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

4 להגשה: מביאים את המרק לרתיחה, יוצרים כדורים קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים במרק החם. מבשלים כ-30 דקות.