מרק ירוק לפסח
מנה נפלאה לארוחת ליל הסדר, מרק ירקות עשיר עם כופתאות עוף מתובלות היטב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
למרק:
1 ק”ג עצמות עוף והודו
2 בצלים קצוצים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים
3 כפות שמן לטיגון
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 ק”ג פול טרי קלוף (או קפוא)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים
1 כף שטוחה כורכום (לא חובה)
מלח ופלפל לבן טחון
לכופתאות עוף (קיינדלעך):
250 גרם עוף טחון
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח ופלפל לבן טחון
1/2 כוס מרק עוף או מים
אופן ההכנה:
>> מתכונים לפסח
1 מבשלים את המרק: מחממים מעט שמן בסיר ומזהיבים את העצמות עם בצל וסלרי (שורש וגבעולים) כ-7 דקות. מוסיפים 3 ליטר מים, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מסננים ומחזירים את המרק המסונן לסיר.
2 מוסיפים למרק פול, תפוחי אדמה וכרישה ומחזירים לרתיחה. מתבלים ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד לריכוך הירקות.
3 בינתיים מכינים כופתאות: מערבבים את כל החומרים עם מרק או מים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4 להגשה: מביאים את המרק לרתיחה, יוצרים כדורים קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים במרק החם. מבשלים כ-30 דקות.