אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

שניצל כרובית אפוי

בשנים האחרונות הכרובית הפכה לנסיכת הירקות: מושלמת והכל, אבל גם מפונקת. ניסיתם להפוך אותה לשניצל? לא נאה לה. בבלוג של שרון ברקוביץ' מצאנו את השיטה שתהפוך את הכרובית הכי דיווה לשניצל אפוי, מפנק וזהוב

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 23/11/20 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-30 שניצלים בינוניים:

2 כרוביות (בלי העלים)

2 בצלים קטנים

3 כפות קמח תופח

1 ביצה

5 כפות (100 גרם) גבינת קשקבל מגורדת

חצי כפית פלפל לבן

כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית אבקת בצל

6 סיבובי מטחנה של פלפל שחור (אפשר יותר או פחות, איך שאוהבים)

2 כפיות מלח

להרכבת השניצל:

כוס פירורי לחם

שליש כוס שמן

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הכרוביות ומפרידים את הפרחים מהגבעול המרכזי בעזרת סכין. שופכים לסיר גדול כוס מים, ומניחים מעליה סלסלת אידוי. מכניסים את הכרוביות לסלסילה. מכסים במכסה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהכרובית מתרככת אבל לא רכה לגמרי. פותחים את הסיר כל כמה דקות, בודקים עם סכין ובאותה הזדמנות גם מוודאים שיש מספיק מים בקרקעית הסיר (שומעים את הבועות, אז יודעים) אם אין מספיק מים אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים.

2 נותנים לכרובית להתקרר קצת. בינתיים קולפים את הבצלים וקוצצים במעבד מזון, הכי דק שאפשר (ככה הילדים לא רואים ולא מתלוננים). עוצרים ומוסיפים לקערת המעבד את שאר המצרכים: כרובית, קמח, ביצה, קשקבל ותבלינים. מפעילים שוב במצב "פולסים" עד לתערובת אחידה. אם המעבד שלכם קטן מידי אפשר לחלק את התערובת לחלקים. אם אין לכם מעבד מזון אפשר לחתוך את הבצל והכרובית דק דק ולערבב היטב עם שאר המצרכים.

3 מכינים את הקציצות בשיטת השלוליות: בתבנית אפייה מניחים נייר אפייה, ובעזרת מברשת מציירים על הנייר עיגולים של שמן, בגודל של השניצלים שנרצה. מעל כל שלולית שמן מפזרים בעדינות פירורי לחם (בעזרת כפית או ישר מהשקית). אם צריך משטחים אותם קצת עם היד או עם כף. מעל כל שלולית פירורי לחם מניחים כף גדושה מתערובת הכרובית.

שניצל כרובית - הכנה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
בונים את השניצל בשטית השלוליות: שלב פירורי הלחם|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד
שניצל כרובית - הכנה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
שלב השני: שכבת תערובת הכרובית|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

4 עם ידיים מעט רטובות מעצבים ומעגלים קצת כל שניצל (לא חובה). מפזרים מעל כל שלולית פירורי לחם, ולבסוף מטפטפים כמה טיפות שמן מעל כל שניצל.

5 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד שהשניצלים זהובים: אחרי שצד אחד זהוב הופכים ומחזירים לתנור.

שניצל כרובית - הכנה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
אם זה זהוב - זה מוכן. אבל משני הצדדים, כן?|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.