אוכל
תמונת AVI׃ mako

שבקייה עם סביצ'ה פרידה אדומה

בצק מרוקאי פריך בסביצ'ה דגים ועשבי תיבול. מנה מעולה ומושלמת לאירוח

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק השבקיה

1/2 ק"ג קמח מנופה

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

קורט שמרים

מעט כמון

לסביצ'ה

500 גרם נתחי פילה בורי/ פרידה /לוקוס חתוך לרצועות דקות או לקוביות

350 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

15 זיתים שחורים מגולענים חתוכים לחצאים

1 בצל סגול בינוני חתוך לרצועות דקות

1/2 פלפל אדום חריף חתוך לקוביות קטנות

גרידה משני לימונים

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

מעט פפריקה מתוקה

6-7 זרעי כוסברה כתושים

מיץ מלימון וחצי

שמן זית

מעט כמון

מלח לפי הטעם

להגשה

15 עלי מרווה פריכים, מטוגנים בשמן זית

100 גרם קוסקוס לעיטור

אופן ההכנה:

לשבקיה:

1 לשים את כל מרכיבי הבצק בעזרת וו לישה במיקסר עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח).

2 מחלקים ל-3 כדורים שווים ומניחים במגש למשך כחצי שעה.

3 פותחים כל כדור בצק לעלה בגודל 30X20 ס"מ ומגלגלים את הבצק לרולדה מאורכת. מניחים בצד לעוד כ-20 דקות.

4 חותכים את הרולדה לקוביות שוות ברוחב 3-4 ס"מ.

5 בעזרת מערוך מרדדים כל קובייה לעלה דק ומאורך, חורצים 7-8 פסים רוחביים בעזרת גלגלת זיגזג.

6 מרימים בעדינות את הרצועות האי זוגיות (1/3/5/7 בעזרת אצבעות היד (רצועה על כל אצבע) ובתנועת היפוך עדינה הופכים את השבקיה על משטח העבודה כשהיא מסולסלת בצורת פרח.

7 מחממים שמן עמוק בסיר קטן ומניחים בתוכו רינג בקוטר -8 ס"מ. כשהשמן חם (לא מידי) מכניסים לתוכו את השבקיה, בשלב זה היא תתנפח ותקבל את צורתה. ברגע שחלקה התחתון מזהיב, יש להפוך להזהבת הצד הנוסף ולהוציא לנייר סופג.

לסביצ'ה:

8 בקערה גדולה, מערבבים היטב ובעדינות בעזרת הידיים את כל מרכיבי הסביצ'ה המרוקאי.

להגשה:

1 מניחים בצלחת הגשה שבקיה אחת ומעליה מניחים מתערובת הסביצ'ה.

2 מפזרים מעל כמה גרגירי קוסקוס בודדים לקישוט, מוסיפים מעט גרידת לימון על פסגת המנה ומניחים 2-3 צ'יפס מרווה מעל הכל.

3 מזליפים מעט שמן זית מעל המנה ומגישים.