אוכל
צילום׃ יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

ספנקוריזו - אורז עם תרד

קיבלנו את המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי עם המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת

צביקי עשת | גרקו, מטבח יווני | פורסם 10/02/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי אורז עגול

שלושת רבעי כוס שמן זית

2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים

2 שיני שום, פרוסות

1 ק"ג עלי תרד, שטופים וקצוצים גס (עדיפות לתרד טורקי)

6 כפות שמיר קצוץ

6 כפות פטרוזיליה קצוצה

1כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

להגשה:

מיץ מלימון גדול

4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: שמים את האורז בסיר ומכסים בהרבה מים (כמו בבישול פסטה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהוא מוכן, כ-15 דקות. מסננים ומניחים בצד.

2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים לסיר את השום, התרד, השמיר והפטרוזיליה ומבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, עד שהתרד ממש מתפרק.

3 מוסיפים לסיר את האורז ועוד שלושת רבעי כוס מים, כך שיכסו את האורז והתרד. מבשלים על להבה נמוכה עוד כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים. מערבבים מדי פעם כדי שהתרד לא יידבק לתחתית הסיר. מתבלים במלח ופלפל.

4 לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים בעדינות ומגישים.

* מומלץ לפורר גבינת פטה או לצקת יוגורט סמיך מעל התבשיל החם.

המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני".

ספנקוריזו - אורז עם תרד (צילום: יחסי ציבור
ספנקוריזו - אורז עם תרד|צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"