צילום׃ istockphoto
עלי גפן במילוי פירות יבשים של גלי ברמן
מתכון לעלי גפן במילוי מרענן ומפתיע
גלי ברמן | זמן איכות
| פורסם 02/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גרסה חדשה למאכל האהוב
מרכיבים (8 מנות):
30-40 יחידות עלי גפן טריים (אם אין - צנצנת עלי גפן מסוננים היטב ושטופים במים חמים 3 פעמים)
100 גרם משמשים יבשים
100 גרם שזיפים יבשים מגולענים
100 גרם צימוקים רגילים, חמוציות או דובדבנים מיובשים
50 גרם צימוקים קטנים
2 חבילות שמיר
1/2 כוס אורז יסמין לא מבושל
כורכום
מעט שמן רגיל
5-8 שערות זעפרן
1.5 כוס מים
כחצי כוס סוכר לפי הטעם
קינמון לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מניחים את כל מצרכי המילוי בקערה ומערבבים היטב. 2. מניחים את עלי הגפן על משטח העבודה. 3. ממלאים כל עלה בשתי כפות גדולות מהמלית, סוגרים את צדי העלה ומגלגלים. 4. מסדרים בסיר, מוסיפים את השמן, המים והסוכר, ומבשלים על אש נמוכה כ-3 שעות.