אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

וופי פאי לימון

מילא שהיא רכה, מרעננת ולימונית – ראיתם כמה עוגיית הסנדוויץ' הזו יפה?

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 13/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

וופי פאי היא מעיין עוגיית סנדוויץ' אמריקאית, שאפשר להכין בהמון וריאציות. לכבוד עונת ההדרים אני חולקת אתכם מתכון לוופי פאי לימון – מרעננת וטעימה להפליא.

מרכיבים (30 מנות):

(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל):

1 לימון שטוף היטב (רצוי אורגני)

60 גרם חמאה רכה

60 גרם מרגרינה רכה

200 גרם סוכר (1 כוס)

קומץ מלח

חצי כפית משחת וניל או תמצית באיכות טובה

2 ביצים

270 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)

שקית אבקת אפייה

120 מ"ל חלב קוקוס

למילוי:

1 לימון שטוף היטב (רצוי אורגני)

60 גרם חמאה רכה

120 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת באיכות טובה

300 גרם אבקת סוכר (1 ו-1/2 כוסות)

לקישוט:

סוכריות פנינה קטנות צהובות

אופן ההכנה:

1 מגרדים את הקליפה של הלימון (רק את החלק הצהוב) וסוחטים 30 מ"ל מיץ.

 

2 בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה, המרגרינה, הסוכר, משחת הווניל והמלח כ-10 דקות.

 

3 מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף.

 

4 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים לתערובת בהדרגה בכל פעם מעט מתערובת הקמח ואבקת האפייה ומעט מחלב הקוקוס, וממשיכים לערבב. כך עד גמר החומרים, ועד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את המיץ וגרדת הלימון, ומערבבים שוב.

 

5 מרפדים 3 תבניות אפייה בנייר אפייה. בעזרת 2 כפות יוצרים כ-20 ערימות קטנות על כל תבנית. חשוב להשאיר מקום בין עוגייה לעוגייה, כי הבצק מתפשט בזמן האפייה.

 

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך  10 דקות.

 

7 מכינים את המילוי: מגרדים את קליפת הלימון (רק את הצהוב) וסוחטים כף מיץ.

 

8 מקציפים את החמאה יחד עם גבינת המסקרפונה, ומוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה. מוסיפים את גרדת ומיץ הלימון.

 

9 מניחים מהמלית על עוגייה אחת, ומכסים בעוד עוגייה.

 

10 לוחצים מעט, וטובלים בסוכריות הפנינה הצהובות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!