אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, סנפרוסט

עוף ובמיה ברוטב עגבניות

מנת עוף עם תוספת ירק בילט-אין: את הבמיה קונים קפואה, והשאר קלי קלות

עמית דונסקוי | סנפרוסט | פורסם 16/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 שקית במיה מוקפאת (600 גרם)

8 שוקי עוף

3 שיני שום, קצוצות

4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות

1 עגבנייה מרוסקת

2 כפות פפריקה

3/4 כוס מים

1/2 כפית סוכר

מלח ,פלפל שחור

1/4 כפית כמון

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1.שוטפים את הבמיה במסננת תחת מי ברז ומסננים.

2 במחבת גדולה ורחבה מחממים את השמן, מטגנים את שוקי העוף עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת.

3 מטגנים את הבמיה כ-3 דקות מוציאים ומניחים בצד.

4 בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים שום, עגבניות, עגבניות מרוסקות, ומבשלים כ-20 דקות עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים פפריקה, ומים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את שוקי העוף, הבמיה, סוכר, מלח ותבלינים, מנענעים קלות את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה בסיר מכוסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה